Louisiane med børn

Louisiane med børn

Vinter ferien har ramt dele af Danmark og det er derfor en oplagt mulighed for familie tid, hvis ikke man er stukket af til ski bakkerne. I den forbindelse vil jeg gerne slå et slag for Louisiana, med børn. 

Jeg var afsted med vores to børn på fem og tre 1/2 år, det halve år er vigtig i min datters regnskab. Vi landet på Louisiana 11:15 en onsdag formiddag, hvor solen kæmpet lidt med skyerne og skyerne kæmpet med at holde på vandet. Hvilket forhindret os i at komme uden for. 

Til at begynde med, tog vi turen gennem den storer udstillings del af Louisiana, for at studere og kigge nærmer på udstillingen; Det kolde øje - Tyskland 1920érne læs mere her om selve udstilling.  Jeg havde ikke de store forventninger til at børne ville gennemfører hele udstillingen. Jeg havde forberedt mig på at det ville være de farverige værker og tydelig malet objekter der ville fange deres opmærksomhed og få dem til at deltage. Derfor var det et bevidst valg at det netop er denne udstilling jeg ser med børne. 

Det kan noget at se kunst igennem et par børne øjne. 

Citat af Loui på fem år "Han er lys om natten og mørk om dagen" Det kunne jeg ikke selv have beskrevet mere kort.

Man skal forvente at børn til sidst har set rigeligt med billeder og der skal lidt mere til. Hvilket en havudsigt med vippe kan ruske lidt op i og et af de bevaret rum fra den japanske kunsterinde Yayoi Kusama tidligere udstilling. Her blev deres opmærsomhed virkelig vækket og vi måtte besøge rummet to gange. 

                           

 

Der efter var det tid til at spise. Her skuffer Louisiana heller ikke. Op til tolv år kan man bestille fra menu kortet til halv pris eller som vi valgte; to børne skåle. Der består af, store stykker gnave grønsager -agurk, gullerød, cherry tomater. Så er der æble, knækbrød lækkert smør ost og dagens dessert, der var intet på den tallerken de ikke kunne spise også var det til at betale. Morens bestilling skuffet bestemt heller ikke, for ikke at forglemme betjenning, den var i børnehøjde og det lyste ud af vedkommen at hun var glad for sit arbejde. Konceptet i restaurant holder, du bestiller, betaler og nyder din mad, selvskabet og udsigten. Der er travlt på det her tidspunkt i restaurant, men der er personale på til at kunne håndtere det og køkkenet er foran. Kaffen blegner detsvære i forhold til resten. 

                                      

Til sidst var der børne afdelingen tilbage, her tog vi den fra kælder til kvist. Tre etager og havde det ikke været fordi vi skulle nå aftens maden og fodbold træningen, var vi blevet længer en de fem timer vi brugte her. 

I kælderen blev der malet og leget med ler. Louisiana selv havde "Kaktus" som gennemgående tema, hentet fra udstillingen. Penslerne er gode, maling er der masser af og det er en fornuftig størrelse ler pr barn. Hvilket også er gratis. 

                                 

Der er adgang til toilletter og håndvask, der er elevator og umiddelbart plads til klapvognen. På midterste etage blev der først bygget med Lego og bagefter klippet og klistret. Her kan man lave collager med billeder fra en industrielt fortid. Det faktisk sjovt for for både børn og voksne. Jeg er lidt i tvivl om midter delen har adgang til toilet? Det har øverste del i hvert fald. Her kan man tegne ved det store bord, med oile kridt, hvor pensler og vand omformer oilekridten fedet farve til vandfarvens lette udtryk. Her er der lagt op til en ægte tegne konkurrence - med præmie der er sponsoreret af Panduro. Der er en væg fyldt op med tegninger, med masser af inspiration at hente. Som sagt havde vi ikke haft en bagkant var vi blevet længere. SÅ jeg har lovet at vi vender tilbage for at prøve det vi ikke fik nået i nær fremtid. 

             

Børn og unge op til 18 år er gratis, voksne koster 145 pr stk. Foruden de nævnte ting oven for, indeholder Louisiana også en shop, hvor der er kræset for produkterne, her finde man både de kendte og ukendt designes og det svært ikke at lade sig friste. Deres kendte plakater er også til salg i shoppen. Jeg er fane af Louisiana som familie sted selvom det er et museum der er verdens kendt, er der plads til børn. Kan man arranger apssnings mulighed i forbindelse med et besøg, ville det være oplagt at tage besøget først i børnehøjde og bagefter lidt forældre tid, hvor udstillingen bliver nydt lidt mere og maden med sundudsigt i skæret af stearinlyset. Jeg skal i hvert fald nå og se udstillingen engang mere uden børn, men det ligeså meget for mit eget kunstner hjerte. 

 

Intet er betalt eller sponsoreret, det er selv betalt og min anbefaling er personlig - Christina. 

Tilbage til blog